مسعود زارعی در نشست خبری گفت: از شروع بهکار کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای ششم برگزاری ۷۲ جلسه رسمی، ۱۶ مصوبه صحن و ۲۴۳ تصمیم برای شهرداری اتخاذ شده است.
او به عناوین اقدامات صورت گرفته در این کمیسیون اشاره و گفت: بحران خشکسالی اولین بحرانی است که در همه کشور و حتی دنیا مشهود است و شهر شیراز از آن مستثنی نبوده که این کمیسیون در این خصوص طرح جامع منابع آبی با هدف وضعیت نحوه مصرف و تأمین منابع برای حفظ فضای سبز و باغهای شهر شیراز را در دستور کار خود قرار داد تا در این طرح وضعیت و مدیریت منابع آبی تا ۲۰ سال آینده مشخص شود.
زارعی با بیان اینکه این طرح جامع برای اولین بار در شهر شیراز اجرا و تصویب شده است، گفت: در راستای اجرای این طرح اولین تصفیه خانه محلی در شهر شیراز در باغات قصردشت و دومین تصفیه خانه در شهرک آرین اجرایی میشود و شهرداری در حال انعقاد قرارداد با پیمانکار در جهت احداث این تصفیه خانه است.
این عضو شورای شهر در این نشست همچنین از انعقاد قرار داد با اداره آبفا در راستای احداث تصفیه خانه شهر جدید صدرا خبر داد و گفت: این تفاهمنامه در راستای بهرهمندی از پساب فاضلاب یا آبهای خاکستری است.
احیای قنوات از دیگر موضوعاتی بود که رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا به آن اشاره کرد و گفت: در این خصوص تأمین اعتبار لازم برای سال جاری صورت گرفت و تعدادی از قناتها احیاء شد و باتوجه به تعداد ۱۷ قناتی که در سطح شهر شیراز وجود دارد، شهرداری آنها را مدیریت و احیا میکند.
زارعی در خصوص خشک شدن فضای سبز ارتفاعات شهر شیراز گفت: آماری که از سوی شهردار اسبق درباره خشک شدن ۸۰ هزار اصله درخت اعلام شد درست نبود و در این خصوص با اجرای طرح جامع تأمین و توزیع آب، آبیاری فضای سبز ارتفاعات در دستور کار قرار میگیرد.
ساماندهی بازارچههای شهرداری و تعیین تکلیف راهاندازی بازارچههای ۲۲ گانه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی با کیفیت و ارزان قیمت از دیگر اقدامات اجرایی این کمیسیون بود که زارعی به آن اشاره کرد.
او گفت: طرح راهاندازی بازارچههای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی که شهرداری متولی آنها است و انعقاد تفاهم نامه با ۸ دستگاه استان فارس از اقدامات شورای پنجم بود که در نحوه واگذاری آنها مشکلاتی وجود داشته است که بعد از بررسی در کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای ششم جهت بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارسال شد تا به زودی شاهد راهاندازی آنها باشیم.
زارعی گفت: الگو برداری از طرح راهاندازی و ساماندهی بازارچهها از شهر تهران و تامین اعتبار برای ایجاد یک بازارچه ثابت در مناطق یازده گانه از جمله موضوعاتی است که در کمیسیون در حال بررسی و تصویب است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز به موضوع مشاغل مزاحم اشاره و با بیان اینکه ۲۵ شغل مزاحم در مصوبه هیأت وزیران اعلام شده است که نباید در محدوده قانونی شهر فعالیت داشته باشند، گفت: انتقال مراکز ضایعاتی در سطح شهر شیراز یکی از برنامههای جدی این کمیسیون است.
زارعی گفت: تاکنون براساس آمار غیر رسمی بیش از ۴۰۰ مرکز جمعآوری ضایعات در سطح شهر شیراز شناسایی شده است که تنها ۸۵ مرکز دارای مجوز هستند و مقرر شده است تا ساماندهی این مراکز با مدیریت سازمان پسماند صورت بگیرد تا دو زمین با مساحتی بالغ بر ۱۰ و ۲۷ هکتار جهت انبار عمومی آنها به این مشاغل اختصاص داده شود.
این عضو شورای شهر همچنین به انتقال کارخانههای آلاینده در شهر شیراز اشاره و گفت: برای انتقال کارخانه فعال و آزار دهنده شهر شیراز که در محدوده منازل مسکونی هستند چندین جلسه تشکیل شده است که در آخرین بررسی مقرر شد دو کارخانه سیمان و روغن نباتی نرگس تا پایان سال ۱۴۰۳ به خارج از شهر منتقل گردند. همچنین کارخانه پشم شیشه نیز تا پایان سال جاری به خارج از شهر منتقل شود.
زارعی گفت: در خصوص کارخانههای فعال نشاستهسازی که با مشکل انتقال فاضلاب به رودخانه چنار راهدار مشکلاتی را بوجود آوردند؛ مقرر گردید از شبکه فاضلاب استفاده کنند.
دو کارخانه دنا و نیروگاه گازی از دیگر کارخانههای آلاینده در شهر شیراز هستند که رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز در خصوص انتقال آنها گفت: جهت انتقال این دو کارخانه در حال رایزنی هستیم.
زارعی همچنین از تکمیل سایت نخالههای ساختمانی کیان آباد خبر داد و افزود: در این خصوص در جاده داریان یک سایت جانمایی و اقدامات لازم در دستور کار است.
مشکلات مربوط به سگهای ولگرد در شهر شیراز دیگر موضوع مورد اشاره این عضو شورا بود و افزود: براساس آمار اعلام شده از سوی مرکز بهداشت در ۹ ماهه اول سال جاری بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ مورد گزش سگ داشتیم که از این تعداد ۴ مورد منجر به مرگ شده است.
زارعی با بیان اینکه در یازده منطقه شهر شیراز یک پیمانکار در قالب یک مجموعه کامل جهت جمعآوری زباله، بازیافت و سگها اقدام میکند، گفت: در خصوص این موضوع ۱۰ سازمان وظیفه دارند و شهرداری تنها وظیفه زندهگیری دارد، اما به دلیل فرآیند معیوبی که در مراحل جمعآوری و عقیم سازی سگها وجود دارد موجب شده است تا این چرخه به خوبی اجرا نشود.
تکمیل ظرفیت دارالرحمه شیراز از دیگر موضوعاتی بود که این عضو شورا به آن اشاره کرد و افزود: در حال حاضر سه چهارم اموات شیراز در بهشت احمدی دفن میشوند و باتوجه به اینکه تعداد ۳۲ قبرستان در شهر شیراز وجود دارد که ۴ قبرستان غیرفعال و ۲ قبرستان مربوط به اقلیتها هستند، سازمان آرامستانها نیز موظف شده است که تمام خدمات را به شکل متمرکز در بهشت احمدی ارائه کند.
زارعی گفت: از این پس براساس مصوبه محیط زیست هیچگونه مجوز احداث آرامستان جدید حتی به صورت وقفی داده نمیشود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر یادآور شد: شهرداری از این پس برای اجرا و طراحی کلیه پروژههای عمرانی و خدماتی خود باتوجه به اهمیت محیط زیست، ملزم به اجرای آیین نامه پیوست زیست محیطی شده است.
آیین نامه ساماندهی دکلهای مخابراتی و جانمایی براساس آیین نامه جدید، تصویب آیین نامه ساماندهی ورودیهای چهارگانه شهر شیراز از دیگر موضوعاتی بود که زارعی به تشریح آنها پرداخت و اضافه کرد: با توجه به اینکه شهر شیراز قطب پزشکی جنوب کشور است مجمع خیرین تأمین سلامت در راستای تکمیل و ایجاد یک مجموعه به نام همراه سرای بیمار با شهرداری همکاری میکند.
زارعی همچنین در این نشست از یکسانسازی حقوق نیروهای فضای سبز و نیروهای پسماند در سال جاری در راستای برای عدالت میان نیروهای پیمانی و قراردادی و ترمیم بخشی از این حقوق در سال جاری خبر داد.
اماندهی معتادین متجاهر، احداث بزرگترین تله کابین کشور با ۴ و دو دهم کیلومتر طول در پارک کوهستانی دراک، طرح جامع اطفای حریق، انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه علمی ـ کاربری به منظور احداث مرکز علمی ـ کاربردی آتش نشانی شهرداری شیراز، تصویب آییننامه خدمات شهری برای معلولان با ۱۳ وظیفه برای شهرداری و تدوین طرح جامع مدیریت بحران شهری از دیگر موضوعاتی بود که رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز به تشریح آنها پرداخت.